NAS (Network Attached Storage)

NAS

Met een NAS server maakt u uw eigen cloud server. De naam zegt het al: een Network Attached Storage, kortweg NAS, is verbonden aan uw netwerk en biedt u en uw team extra opslagruimte. Op een NAS kunt u bestanden en data opslaan binnen uw eigen bedrijf. Zodoende staat deze data niet op een onbekende server ‘ergens in de cloud’, maar gewoon in uw eigen pand. U kunt de data vervolgens streamen en delen met de apparaten binnen uw netwerk.

Als specialist in netwerk- en systeembeheer en data-opslag en hosting, is Rijsdijk ICT uw geschikte partner voor het selecteren en installeren van een geschikte NAS voor uw organisatie. Wij hebben als netwerkbouwer en -beheerder verstand van zowel hardware als software en we kunnen u op basis van deze kennis goed adviseren over Network Attached Storage.

Wat kan je met NAS?

Network Attached Storage is interessant voor:

  • Het maken van backups van bestanden
  • Het bewaren van bestanden
  • Het streamen van film en muziek
  • Het delen van foto’s en video’s

NAS maakt het mogelijk om bestanden en data te streamen naar apparaten binnen het bedrijfsnetwerk. Je hebt geen externe hard schijven meer nodig, want bestanden kunnen worden opgeslagen op de NAS. Heb je meer opslagruimte nodig, dan kan de NAS worden uitgebreid met extra harde schijven.

NAS van kwaliteitsmerken

Rijsdijk ICT levert Network Attached Storage systemen van de volgende merken: Synology en Qnap. Welke NAS voor u het meest geschikt is bepalen we aan de hand van uw wensen en behoeften. Neem hiervoor contact met ons op.

Meer advies over NAS?

Benieuwd wat een NAS voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier, bel naar 085 - 0186510 of mail naar info@rijsdijk-ict.nl